Hvad er en blog?

Definitionen på en blog er egentlig ret bred. En blog kan være en dagbog, hvor man med jævne mellemrum skriver om sit liv og de oplevelser man har, men her bliver det man skriver til gengæld læst af andre og man kan få feedback på det man skriver i modsætning til en dagbog, som blot ligger gemt i skuffen. En blog kan også være en måde at holde venner og familie opdateret med forskellige begivenheder. Man kan også bruge en blog til at nedskrive sine tanker og på den måde få dem vendt med andre. Blogs bruges også kommercielt hvor virksomheder holder sine kunder opdateret med nyheder fra virksomheden og samtidig kommer man i dialog med kunderne. Nogle blogs er tilmed så store at de kan være i direkte konkurrence med klassiske medier som aviser og magasiner.

En blog er kort sagt hvad du gør den til, der er i virkeligheden ingen virkelige regler, men der kan være regler for hvad det enkelte blogsted tillader at der skrives om og udgives på bloggen. De fleste gratis blogs tillader ikke at den bruges til kommercielt indhold og familievenlige blogs ønsker heller ikke erotisk eller voldeligt indhold. Det er derfor en god ide at vælge et blogsted som passer til de behov man har, inden man opretter sin blog.

Noget der er typisk for blogs, er at læseren kan kommentere indholdet, så der i realiteten er tale om en tovejs kommunikation. Nogle blogsteder giver dog mulighed for at man kan slå kommentarer fra eller slette uønskede kommentarere, ofte er der også en mulighed for at bloggens ejer først godkender kommentarer inden de vises på bloggen. Når du vælger en gratis blog er det værd at kigge efter hvilken kontrol du har over kommentarerne til det du skriver.

Bloggen tog som fænomen fart omkring 1999, hvor en af de første blogsteder var blogger.com. Ordet blog er en populær forkortelse for weblog – altså en log som skrives på world wide web. Og den der skriver i bloggen kaldes for en blogger.